Пропусни навигацията.
Начало

Обвинен за смъртта на Балтов плашил медици

Александър Данаилов, един от обвинените за смъртта на студента Стоян Балтов, е заплашвал лекар и медицинска сестра в "Пирогов". Държал се агресивно, имал болки и масивен оток на десния глезен, но медиците не искали да го прегледат заради липса на здравна осигуровка. Наложило се дежурен полицай да го укроти с белезници. Сцената се разиграла малко след саморазправата на 5 декември м.г. пред дискотека "Амнезия" в Студентския град, стана ясно вчера в Софийския градски съд. Данаилов е от 4 месеца в ареста и вчера защитата му поиска да бъде пуснат с мотива, че разследването е приключило и няма опасност уличеният да се укрие или да извърши престъпление. До приключването на броя съдът не се бе произнесъл с решение.
Прокуратурата бе против освобождаването. Тя посочи, че Данаилов е с 6 криминални регистрации за хулиганство, побои и грабеж. "Това не означава, че е осъждан", контрира защитата.
Делото "Балтов" е внесено в съда с обвинителен акт на 30 март т.г. и се очаква да бъде насрочено. Данаилов ще бъде подсъдим заедно с Вили Георгиев, чийто баща вчера бе в съда.
В побоя пред "Амнезия" са участвали най-малко шестима души, твърди адвокат Асен Асенов. Той заяви пред съда вчера, че зашитата не е запозната с доказателствата, тъй като прокуратурата е отказала да внесе навреме искането за промяна на мярката за неотклонение. Събирани били доказателства в полза на обвинението, но не и на обвинените.